Пловдивският окръжен съд потвърди определението на Карловския районен съд, с

...
Пловдивският окръжен съд потвърди определението на Карловския районен съд, с
Коментари Харесай

Постоянен арест за полицая, участвал в трафик на мигранти

Пловдивският областен съд удостовери определението на Карловския областен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Владимир С., оповестиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив.

Срещу Владимир С. са повдигнати две обвинявания. Първото е за това, че на 7 август 2018 година за да набави за себе си или за другиго имотна полза незаконно е подкрепил повече от едно лице /16 чужденци/ да обитават или минават в страната./чл.281 ал.2 т.1 и т.5 вр. Ал 1 от НК/. Второто обвиняване е за това, че е попречил на орган на властта да извърши отговорностите си./чл. 270 ал.1 от НК/. Окръжният съд приема, че от събраните досега по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е причинител на закононарушенията в които е упрекнат.

Налице е и заплаха той да извърши друго закононарушение, защото съгласно съда от събраните досега доказателства съществуват съмнения, че обвиненият е част от обща скица и би могъл да продължи да взе участие в нея. Има и възможност той да се укрие, защото преди задържането му е бил преследван от полицията и на няколко пъти е избягал. Магистратите одобриха, че поради механизма на осъществяване на закононарушенията, в които е упрекнат Владимир С., както и поради специалността му –служител на Министерство на вътрешните работи, той е персона с нараснала социална заплаха.

Решението на Окръжния съд е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР