Пловдивският окръжен съд пожали 23-годишно момче от село Първенец, седнало

...
Пловдивският окръжен съд пожали 23-годишно момче от село Първенец, седнало
Коментари Харесай

Шофьор на марихуана и амфетамини мина метър

Пловдивският областен съд пожали 23-годишно момче от село Първенец, седнало зад кормилото, откакто се упоило с коктейл от опиати. Магистратите сметнаха, че обективна присъда в този случай би била година и половина условна с тригодишен изпитателен период. Като добавка младежът ще би трябвало да заплати и санкция в размер на 250 лв., както и да се раздели с книжката си за седем месеца.

Белезниците щракнали за него на 12 април, когато момчето шпорило с лек автомобил „ Мерцедес “ по новото Коматевско шосе на път за дома си в Първенец. Тогава колата била спряна за инспекция от чиновници на Първо районно управление (на МВР). Последвалата проба с дрегер за опиати реагирала позитивно на марихуана и амфетамин.

Последвало претършуване на автомобила, където чиновниците на реда разкрили опиатите, с които се бил надрусал младежът - над седем грама марихуана и 0.1 грам амфетамин.

При подхванат персонален обиск в спътника на момчето също била открита дрога - 0.3 грама трева. Обвиняемият поел отговорност и за откритите у другаря му опиати, като обяснил, че точно той му е дал тревата.

Така към обвиняването за шофиране след приложимост на опиати било прибавено и такова за предпазване и разпространяване. Момчето било задържано и пуснато под гаранция от 1000 лв..

Добрата му биография обаче го избавили от зандана - до този миг той е не бил осъждан, а също така имал висше обучение. По делото са постъпили данни, че младежът не работи.

Той е съумял да подписа съглашение с прокуратурата, като страните си стиснали ръцете на година и половина условна с тригодишен изпитателен период и 250 лв. санкция. Книжката му ще бъде отнета за 7 месеца. Това е общото най-тежко наказване за всички повдигнати обвинявания. „ Разбирам в какво съм упрекнат. Признавам се за отговорен. Разбирам последствията на съглашението. Съгласен съм с тези последствия и непринудено го подписах “, съобщи момчето в правосъдната зала.  

След малко заседание Окръжният съд под тепетата утвърди подписаното съглашение, което е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. Обвиняемият ще би трябвало да заплати по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив направените разходи в досъдебното произвеждане в размер на 134.00 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР