Пловдивският окръжен съд остави в ареста тримата ДАИ-джии, обвинени в

...
Пловдивският окръжен съд остави в ареста тримата ДАИ-джии, обвинени в
Коментари Харесай

Извънредна новина от съда за тримата служители на ДАИ, обвинени в подкуп

Пловдивският областен съд остави в ареста тримата ДАИ-джии, упрекнати в това, че са приели рушвет. Въпреки възраженията на юристите и настояванията за по-лека мяка за отклоняване, пловдивските магистрати решиха, че при по-лека мярка има възможност тримата да се опитат да влияят на следствието или да извършат друго закононарушение, оповестява Trafficnews.bg.

От входа на съвещанието стана ясно, че за разкриването на закононарушението са употребявани секретни разследващи средства и са кредитирани свидетелски показания.

Именно свидетелските показания се трансфораха в ябълката на раздора. Тримата юристи изрекоха мнение, че не е възможно обвиняванията да бъдат основани напълно на показания, освен това касаещи закононарушения, осъществени преди две години. Съдът обаче отхвърли техните възражения, защото съгласно събраните до момента доказателствени материали показанията напълно кореспондират на откритото до този миг чрез СРС-тата.

Според арбитър Роглекова декларираното до момента от очевидци разказва в детайли механизма на действието. Ясно е, че следва записите от СРС-тата да бъдат приобщени към делото като материални доказателствени средства. Безспорно е, че занапред ще се обяснява истината в хода на следствието.

На лице са всички обстоятелства, с цел да се направи обосновано предложение, че точно тримата инспектори на ДАИ са причинители на действието, съобщи съдията.

Решението предстои на обжалване и митинг.





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР