Пловдивският окръжен съд остави в ареста дъщерята на Кирил Рашков

...
Пловдивският окръжен съд остави в ареста дъщерята на Кирил Рашков
Коментари Харесай

Дъщерята на Цар Киро остава в ареста, можела да повлияе на свидетели

Пловдивският областен съд остави в ареста дъщерята на Кирил Рашков Събка Рашкова, която бе задържана при започване на седмицата с над 2 кг хероин към кръста й. 

47-годишната ромка бе доведена с белезници в правосъдната зала, увита с шал и кърпа, з а да не бъде снимана от публицистите. Тя настоя да не бъде снимана и в правосъдната зала.
 DarikNews
Спрямо нея прокуратурата е повдигнала обвиняване за това, че   на 24 февруари е била хваната с 2054,68 грама от опиата, чиято стойност е към 185 хиляди лв.. Според прокуратурата за това закононарушение законодателят е планувал наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 20 000 до 100 000 лв..

Пред съда Събка съобщи, че доста съжалява. Пред прокуратурата тя е признала, че е държала опиата, само че не обяснила от кое място го е взела. Но в правосъдната зала стана ясно, че Рашкова се прибирала от Турция и от Свиленград се обадила на племенника си Георги Рашков, да пристигна да я вземе оттова, защото била в тежко положение и на тежки медикаменти, поради които не можела да кара. На връщане в Пловдив двамата били закопчани, а дрогата била открита в колан  към кръста й. 

Дъщерята на Цар Киро помоли да бъде пусната от ареста, защото била с дискова херния и тежка меланхолия . Тя показа амбулаторни листове от 2015 година за тези болести. 

Съдът обаче я остави в ареста, като се стимулира с това, че е налице обосновано съмнение за авторството на действието, което е за тежко закононарушение - държане на опиати в изключително огромни размери. Тъй като по делото липсват доказателства, че Събка е наркозависима, съдът направи извод, че хероинът е държан за разпространяване. 
 DarikNews
Според правосъдния състав няма заплаха Рашкова да се укрие, само че съществувала заплаха да извърши друго закононарушение. Имало заплаха и да повлияе на възможните очевидци, в случай че е на независимост. В правосъдната зала стана ясно, че дамата е осъждана, макар че към този момент е оправдана. 

Определението не е дефинитивно и предстои обжалване пред Апелативен съд-Пловдив
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР