Пловдивският окръжен съд не даде ход на процесаОт обвинителният акт

...
Пловдивският окръжен съд не даде ход на процесаОт обвинителният акт
Коментари Харесай

Връщат дело срещу кипърски фермер, сгазил крадец

Пловдивският областен съд не даде ход на процеса
От обвинителният акт не ставало ясно дали случаят е станал на път

Циганските нападения били непрекъснати

Делото против кипърския фермер Димитракис Пирилис, който прегази и умъртви 30-годишен ром, апаш на добитък, бе върнато на прокуратурата. Днес Пловдивският областен съд не даде ход на съвещанието заради основни процесуални нарушавания, които биха спънали хода на процеса.

Според съдите повдигнатото обвиняване на Пирилис е за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, а в обвинителния акт не се загатва думата “път”, а единствено местността “Крушака”. Производството бе прекъснато, до момента в който процесуалните нарушавания не бъдат отстранени. Решението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.

Случаят е от 11 май 2019 година, когато роми нахлуват във фермата на Пирилис край село Болярино, с цел да крадат крави коне.

Стопанинът ги усетил, те побягнали, а той ги погнал с лекотоварния си автомобил “Форд Рейнджър”. Рецидивистът Петър Гаджанов, една от присъдите на който е поради кражба на кон от същата плантация, опитал да се скрие и лежащ в тревата. При противоположен завой в тъмното, при който водачът нямал никаква видимост, фордът прегазил Петър и той умрял. За това действие прокуратурата повдигна обвиняване на Пирилис, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на Гаджанов.

Делото към този момент един път мина през Пловдивския областен съд и Пирилис получи условна присъда от 2 години и 4 месеца, откакто призна напълно обстоятелствата в обвинителния акт. Втората инстанция обаче върната делото за ново разглеждане в Пловдивския областен съд.

През май тази година родственици на Гаджанов нападнаха Пирилис, който минавал със същия автомобил през циганската махала на Белозем. Кипърецът бе ранен, а фордът - потрошен. По случая бяха арестувани майката и бащата на починалия и двама от семейството им.

Пирилис живее в България от 20 години, а стопанството му неведнъж е нападано от ромите от близките села, които задигали крави, коне и магарета. В Кипър мъжът също е работел като служител на реда и не може да проумее за какво тукашното Министерство на вътрешните работи не съумява да отбрани локалните хора от непрекъснатите нападения на селските бандити.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР