Пловдивският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Каменов избягал в Гърция, после се предал

Пловдивският областен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на 42-годишния Светослав Каменов, който е упрекнат в умишленото ликвидиране на рейнджърката от Карлово Десислава Стоянова, стана ясно преди минути.

Според прокуратурата зверството е било осъществено на 29 ноември. Тогава Каменов и Стоянова пътували до жилището на обвинения в землището на Сопот, докъдето ги закарал техен прочут. Той си тръгнал, а Десислава и Светослав останали да си приказват и престояли в къщата няколко часа. По данни на обвиняването Каменов й помагал по отношение на нейното военно образование във Велико Търново. Със себе си Десислава носела персоналната си карта и документите на автомобила си.

Седмица по-рано тя го дала на Светослав, който трябвало да го откара в автоморга, защото колата била с блокиран мотор. Мъжът го закарал в моргата с спогодба да получи 315 лева при даване на документите.

Светослав е умъртвил Десислава, пречупвайка врата й, стана ясно в правосъдната зала. В деня след убийството, 30 ноември, Светослав отива в София, където се среща с някогашната си другарка Вера. Двамата обаче се скарали и той тръгнал за Благоевград, откъдето незаконно минал в Гърция. На 7 декември обаче се върнал в България и отишъл във врачанското село Зверино. От там се обадил на някогашната си брачна половинка в Плевен и изискал да беседва с брат й, който е служител на реда. " Станало каквото станало, единствено на него ще опиша ", споделил й той по телефона. Бившият му зет се видял със Светослав дружно с други двама служители на реда. Пред тях разказал какво е станало. " Хванах я за врата и нещо изпука ", обяснил за метода, по който лишил живот на Десислава. Трупът й скрил в кутия под дивана и го заковал с два болта, с цел да не се отвори. Документите й изгорил.

Според адвокатката на Светослав обвиняването се основава единствено на косвени пояснения. След задържането си клиентът й не е давал пояснения и не е правил признания. Според отбраната той не е имал претекст за убийството.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР