Пловдивският общински съвет ще гласува днес апорта на 29% от

...
Пловдивският общински съвет ще гласува днес апорта на 29% от
Коментари Харесай

Общинският съвет в Пловдив решава за варненските акции в Панаира

Пловдивският общински съвет ще гласоподава през днешния ден апорта на 29% от акциите от Панаира от община Варна. Ако решението бъде признато, предприемачът Георги Гергов ще придобие 79% от Международното ревю - една от емблемите на Пловдив.

Общинските съветници от Демократична България Пловдив ще упорстват локалният парламент да каже „ срещу “ на договорката. Според тях, решението на Общински съвет на Пловдив ще е историческо, тъй като може да блокира окончателното завладяване на емблематичния изложбен център от Гергов, само че може и да му го подари.

Те ще упорстват да се задейства плануванаъа в закона блокираща квота и по този начин Пловдив да не е в ролята на безгласен наблюдаващ по проблема.

В днешния ден от 13 часа е планувано и Общото заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “, на което да се одобри Община Варна като акционер. От Демократична България ще желаят решението от събранието да бъде обжалвано.

От съдружие „ Бизнесът за Пловдив “ също упорстват Община Пловдив и Общинският съвет да се възползват от отбраната, дадена им в закона, против дейности, директно засягащи Панаира, които биха довели до загубата на общински и държавни механизми за въздействие и надзор върху бъдещето на емблематичното интернационално ревю.

Надяваме се, че всички общински съветници и кметът Здравко Димитров да подходят отговорно и със съзнанието на пловдивчани, предопределящи ориста на града ни и съответно на „ Пловдивския панаир “, се споделя още в писмото на сдружението.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР