Пловдивският общински съвет и днес ще разисква пробива под Централна

...
Пловдивският общински съвет и днес ще разисква пробива под Централна
Коментари Харесай

След скандалните подробности, изнесени от НКЖИ: Пробивът под гарата отново е на дневен ред!

Пловдивският общински съвет и през днешния ден ще разисква пробива под Централна гара, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  На сесията си на 13 септември локалният парламент отсрочи гласоподаване на Проект за изменение на ПУП-ПУР (Подробен организационен проект – План на улична регулация) за комуникационно-транспортен пробив, свързващ бул. " Васил Априлов " с бул. " Македония " към план " Рехабилитация на железопътен сектор Пловдив - Бургас ", фаза2, план " Развитие на жп възел Пловдив ", сектор 11 - Централна гара - Пловдив.

Съветниците взеха решение първо да поканят и изслушат представители на Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ), които да ги запозната с детайлности по плана. Точно детайлностите от първа ръка обаче хвърлиха " бомбата " и съумяха същински да шокират и ядосат съветниците. 

Оказа се, че - първо, НКЖИ има обвързване да извърши единствено пробива от вход до излаз, а всички подробности от отчужденията, през пренасяне на колекторите от ВиК мрежата, до осъществяване на пътните развръзки се поема като обвързване от Общината. Скандал провокира и обяснението за срутване на Бетонния мост. 

Бутането на главната транспортна връзка на живеещите в регион " Южен " също е към огромния план за жп възел Пловдив, само че е в друга фаза. По пояснение на инженерите от НКЖИ е изцяло допустимо мостът да бъде съборен преди реализиране на пробива и пловдивчани ще са принудени да изтърпят неудобствата от създалата се обстановка. 

По този мотив самият кмет Иван Тотев разяснява, че по този начин планът за пробив е недопустим и няма по какъв начин да се случи, без да се потърси компромисен вид. 

Очаквайте вести от залата на локалния парламент през днешния ден!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР