Пловдивският общински съвет гласува отпускането на безлихвен заем от над

...
Пловдивският общински съвет гласува отпускането на безлихвен заем от над
Коментари Харесай

Пловдивският общински съвет отпусна безлихвен заем от над 1,3 млн. лева на МБАЛ „Св. Мина“

Пловдивският общински съвет гласоподава отпущането на безлихвен заем от над 1 милион и 300 хиляди лв. на Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Св. Мина ”. Парите са нужни, с цел да бъдат покрити остарели отговорности на здравното заведение, в това число и за заплати, осведоми БНР.

126 хиляди лв. от заема ще бъдат употребявани за погашение на просрочени хонорари на медиците. Най-голяма част от задълженията на болничното заведение обаче са към снабдители на лекарства, 650 хиляди лв.. Останалите средства ще са за обслужване на остарял банков заем и за правосъдни каузи.

Предстои сливането на здравното заведение с Общинската болница „Свети Пантелеймон“ като лечебната активност и екипите ще бъдат непокътнати. Решението за това беше взето в края на 2016 година, само че към момента обединяването не е финализирано. Докато процедурата е в ход, сдружението продължава да извършва здравна активност, само че личните му средства са лимитирани и по тази причина се наложи отпущането на безлихвен заем.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР