Пловдивският общински съвет блокира сделката между Варна и Георги Гергов

...
Пловдивският общински съвет блокира сделката между Варна и Георги Гергов
Коментари Харесай

Пловдивският общински съвет блокира сделката между Варна и Гергов за панаира

Пловдивският общински съвет блокира договорката сред Варна и Георги Гергов за интернационалния панаир. Бизнесменът бе поканил представителя на общината в компанията на общо заседание, на което да се реши дали да бъде признат трети акционер – община Варна. Апортната вноска на морската община би трябвало да е делът ѝ от 29% в Пловдивския панаир, съобщи Евроком.

Още преди ден стана ясно, че съветниците на " Демократична България " в общинския съвет на Пловдив ще предложат представителя на общината да блокира приемането на Варна като съакционер.

Ще желаят и локалната власт да упражни правото си да спре нарастването на капитала на " Пълдинтур инвест ".

Решението бе гласувано след диспути, които продължиха към 1 час.

39-ма от съветниците гласоподаваха " за " блокирането на договорката, нито един не се е оповестил срещу, а деветима са се въздържали. Въздържалите се са представителите на групите " Автентична лява Българска социалистическа партия " (която не се употребява с доверието на управлението на партията) и ГЕРБ.

" Успяхме! Приеха се предложенията ни – противопоставихме се на апорта на акциите от Панаира и задействахме блокиращата квота на Община Пловдив. Решението се одобри с впечатляващо болшинство! Общински съвет сподели твърдо " не " на цялостното преодоляване на емблематичния за Пловдив Международен панаир. Благодарим на всеки един консултант, който през днешния ден даде търсената от нас поддръжка! ", разяснява след гласуването във " Facebook " общинският консултант от Демократична България Веселина Александрова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР