Пловдивският обирджия Георги Енев, който стана известен с прякора Жоро

...
Пловдивският обирджия Георги Енев, който стана известен с прякора Жоро
Коментари Харесай

Жоро Милионера е на крачка от свободата

Пловдивският обирджия Георги Енев, който стана прочут с прякора Жоро Милионера, откакто отмъкна близо 1.5 милиона лв. от инкасов автомобил, е на крачка от свободата и парите, за които се счита, че са скрити от него. Към момента Енев има право на условно предварително освобождение, защото е изтърпял ½ от наказването си, работи, награждаван е неколкократно, а също така при него е регистриран невисок риск от рецидив, съобщи Plovdiv24.bg.

Въпреки това наказаният Георги Енев не е подавал молба за предварително освобождение, надлежно сходно искане не е обсъждано или резолирано от комисията в пловдивския затвор.

Към днешна дата Жоро Милионера е изтърпял 8 години и 4 месеца от 12-годишната си присъда. Той постъпва в пандиза в края на юни 2013г., само че работи от март 2015 година в цеховата зона на пандиза – обособено произвеждане към държавното дружество " Фонд затворно дело ". Според закона, два работни дни зад решетките се считат за три дни отнемане от независимост.

Енев към момента не желае да организира диалози с публицисти, като за това е подал писмена декларация за отвод.

Знаменитият грабеж Енев извърши на 22 юни 2012 година. Тогава в полицията постъпи сигнал от охранителната компания G4S за отмъкнати 1 470 000 лв. от инкасов автомобил. По-късно станаха ясни детайлности към обира:

Енев се подготвил, като си изкарал деблокиращ ключ за служебната кола. Предварително паркирал опела на татко си на улица " Петрова Нива “ в регион " Южен “ и зачакал комфортен миг да направи удара на живота си.

На 22 юни Енев работил с сътрудника си Манчо. Щом се озовали в региона на опела, Жоро дал 20 лв. на другия охранител – да отиде да купи дюнери. Щом Манчо се скрил зад ъгъла, Енев потеглил към ул. " Петрова Нива “. Веднага щом паркирал отворил инкасото, трансферирал чувалите с пачките в опела и отпрашил към Родопите. Все още не е ясно къде са парите.

Георги Енев незабавно беше разгласен за общодържавно търсене, само че без резултат. Той се съобщи самичък на 5 юли 2012 г – две седмици след обира. Никой не знае какво е правил Енев през това време. Последва продължителна правосъдна сага, като Енев получи 8 години затвор на първа инстанция, само че присъдата беше увеличена на 12 години от Апелативния съд в Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР