Пловдивският митрополит Николай с остра критика пред президента за новата

...
Пловдивският митрополит Николай с остра критика пред президента за новата
Коментари Харесай

Митрополит Николай с остра критика за новата стратегия за детето

Пловдивският митрополит Николай с остра рецензия пред президента за новата тактика за детето. Според владиката, документът е „ зложелател на българското семейство”.

Пловдивският митрополит разяснява и слабите резултати от матурите. Според него ниският триумф на зрелостниците се дължал на това, че децата в учебно заведение не се обучавали на изконните български полезности, а възпитанието не идвало от родителите. Затова дядо Николай изиска от президента подпомагане за въвеждане на часове по вероучение в учебните заведения, съобщи Нова Телевизия.

„ Като чуя единствено думата „ тактика “ и настръхвам от боязън. А родителите се оказва видите ли, че не умеят да възпитават, тъй като когато стартират да възпитават, малтретирали децата си. Трябва някой различен да им възпита децата, а в действителност кой е този друг- интеренет. Това е злополука за България”, съобщи митрополит Николай. „ Добре е, господин президент, да имат и един час най-малко в образователната стратегия седмично, в който и да се възпитат, в който да схванат, че има 10 божий заповеди и че е грях да се краде, да се лъже, да се убива, да се прелюбодейства, да се блудства”.

„ Има място един подобен спор. Виждате, че нашите деца порастват и научават за религията не от учебно заведение, научават за нашите обичайни православни полезности не от учебно заведение, а в учебно заведение могат да бъдат изучавани такива неща”, съобщи президентът Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР