Пловдивският митрополит Николай разпореди всяка вечер от 21 часа до

...
Пловдивският митрополит Николай разпореди всяка вечер от 21 часа до
Коментари Харесай

Пловдив ще бори вируса с камбанен звън

Пловдивският митрополит Николай разпореди " всяка вечер от 21 часа до 21.15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани в диоцеза на Пловдивска епархия в символ на поддръжка на всички наши лекари, медици и медицински лица, които неуморно поставят грижи за боледуващите и страдащите наши ближни ".

В своя апел до клира и народа на своята епархия той зове за увеличаване и обединяване на молитвите в дните на тежки тествания, подбудени от пандемията в целия свят.

" Времето на всеобщото злополучие, което Господ позволява и което съответствува с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в нравствен проект. Нека то да бъде за нас време на смирение и примирение. Но не и на отчаяние, на боязън, на безволие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на гибелта, и здравето, и заболяването – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и индивида. Да не забравяме Господните слова: „ Всичко, що поискате в молитва с религия, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, с цел да се популяризира Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя “, се споделя в апела на Пловдивския митрополит.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР