Пловдивският митрополит Николай призова миряните към повече смирение в личния

...
Пловдивският митрополит Николай призова миряните към повече смирение в личния
Коментари Харесай

Пловдивският митрополит освободи миряните от посещение в храмовете

Пловдивският митрополит Николай прикани миряните към повече примирение в персоналния и публичния живот с повече внимание към децата и фамилията.

В намерено писмо по отношение на разпространяването на ковид по света, той акцентира, че фамилията в ролята си на домашна черква, е най-висшата полезност, която би трябвало да понижи консуматорството и гонитбата на облаги.

Той прикани публичните богатства да се разпределят заслужено с мисъл за бедните и ощетени членове на обществото, защото властта е дадена от Бога, с цел да служи на положителното и да пази народа от беди.

Кога Пловдив ще има лаборатория за COVID-19?

Митрополит Николай е безапелационен, че Пловдивска епархия няма да затвори нито един храм по времето на Великия пост и свещениците ще продължат да правят богослужения, молейки се за всеки мирянин.

Църквата не се опасява от даденото тестване и приканва светските управляващи да не издават разпоредби за принудително затваряне на храмовете.

Ето за какво, с дадената ми от Бога архийерейска власт избавям всички правилни на Църквата православни християни в Богодаруваната ми Пловдивска епархия от задължението да участват физически на публичните богослужения в храмовете за периода на оповестеното в страната изключително състояние. Но не мога да им лишава правото, в случай че те желаят, да участват, и никой няма да бъде върнат.. Нека със непоколебим пост и усърдна молитва и със звъна на църковните камбани да измолим благосклонност и избавление за православния български народ и да посрещнем Празника на празниците – Възкресение Христово на 19 април, като един телесно здрав и по-добър народ, декларира още в обръщението си Пловдивският митрополит Николай.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР