Пловдивският митрополит Николай постави първия камък на нов храм в

...
Пловдивският митрополит Николай постави първия камък на нов храм в
Коментари Харесай

Дядо Николай благослови строежа на храм в Кърджали

Пловдивският митрополит Николай сложи първия камък на нов храм в Кърджали, съобщи „ Марица “.

На церемонията участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, археологът проф. Николай Овчаров и доста локални хора.

Новият храм ще носи името на света София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов и ще се издигне край съществуващия феодален храм " Св. Йоан Предтеча " в кърджалийския квартал " Веселчане ".

Пловдивският епископ напомни заслугите на проф. Николай Овчаров за разкриването на средновековния манастирски комплекс във " Веселчане ". Владиката изрече благодарността си и към премиера Бойко Борисов и Цвета Караянчева за помощта, която са оказали за построяването на манастирския комплекс край средновековния храм.

Митрополитът зазида камък и стъкленица с дървен кръст и обръщение в основите на храма, тъкмо там където ще се намира олтара му. За построяването на църквата ще се употребяват средства, отпуснати от държавното управление за манастирския комплекс, както и дарения на кърджалийци.

Над 2 милиона лв. са отпуснати от държавното управление за построяването на манастира, стана ясно от думите на Цвета Караянчева. Тя разясни, че държавното управление непрестанно оказва помощ на разнообразни храмове, в това число и на джамии и на храмове на други вероизповедания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР