Пловдивският митрополит Николай излез навръх големия православен празник Голяма Богородица

...
Пловдивският митрополит Николай излез навръх големия православен празник Голяма Богородица
Коментари Харесай

Митрополит Николай: За първи път от спасяването на евреите властта чува гласа на църквата

Пловдивският митрополит Николай излез точно на огромния православен празник Голяма Богородица с във прослава на 10-годишното ръководство на премиера Бойко Борисов. В него той декларира, че от акцията по спасяването на българските евреи насам, за пръв път едвам през последните 10 години българската страна е почнала да чува гласа на църквата по общохуманни и етични въпроси.

Правителството под председателството на господин Бойко Борисов и болшинството в Народното събрание през последните 10 години се вслушаха в гласа на Църквата и не позволиха узаконяването на сурогатното майчинство, което щеше да трансформира неродени деца в стока, в обект на покупко-продажба. Вие можете ли да си визиите по какъв начин бихме обяснили на Света Богородица, че в православна, християнска България законът разрешава майки да дават утробите си за прилагане и да продават родените от тях деца!? “, се споделя в обръщението. В него се изрича признателност на Борисов и за прекъсването на други възмутителни съгласно църквата процеси като узаконяването на фамилното общуване, което съгласно митрополит Николай е целяло в вероятност да легитимира съжителството на еднополови двойки.

“Днес насладата ни е помрачена от безпокойството, което е обзело елементи от нашия народ. Вероятно ще бъда упрекнат, че на този ярък празник, вместо да се огранича добогословската сказка, ще взема отношение по настоящ въпрос , само че въпреки това пък постоянно ни се споделя, че църквата не трябва да се дистанцира от публичните процеси. Поради тази причина, като православен митрополит, бих желал да кажа какво аз мисля за събитията в страната ни и по какъв начин аз виждам нещата, без да наемам никого с мнението си “, показва той.

По думите му през последните 10 години “ имаме държавно управление, което не е просто неутрално към църквата и не ѝ пречи, а в противен случай – което интензивно подкрепя нейната душеспасителна задача “. “Имаме държавно управление, което утвърди учебник на Светия Синод по предмета “Религия-Православие “. Вярно, предметът към момента не е наложителен, само че даже и това е голяма стъпка напред, в случай че се съпостави с негативното отношение по тази тематика на всички предходни държавни управления, без изключение “, споделя той.

Митрополит Николай изрежда и други триумфи на държавното управление: “ Сериозно беше лимитирано потреблението на генно-модифицирани организми. Спряна беше ратификацията на Истанбулската спогодба , която постановяваше, че Бог не е основал мъж и жена, а някакво безполово създание, т.е., че няма Бог! “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР