Пловдивският квартал на творческите индустрии Капана ще намигва на минувачите

...
Пловдивският квартал на творческите индустрии Капана ще намигва на минувачите
Коментари Харесай

„Капана” намигва за всяко новородено

Пловдивският квартал на креативните промишлености „ Капана ” ще намигва на минувачите с уличните си лампи всякога, когато в някоя АГ болница в града изплаче новородено.

Проектът е част от програмата за европейска столица на културата и неговият старт бе даден публично в петък вечерта от градоначалника Иван Тотев, художника Емил Миразчиев и от създателя на плана – италианския художник Алберто Гарути.

На символичната гала участваха и представители на пловдивски лечебни заведения, които са се присъединили в самодейността. По думите им квартал „ Капана ” е сърцето на града. Така всяка пулсация на уличното осветяване там ще бъде символичното удостоверение на това.

Светлините са свързани с родилните отделения на лечебните заведения: „ Селена “, УМБАЛ „ Св. Георги “, УМБАЛ „ Пловдив “ и клиника „ Торакс “. Отделенията са оборудвани с бутон, който ще бъде натискан от член на екипа при всяко раждане. На земята в една от уличките в квартал „ Капана ” е инсталирана каменна плоча с информация за плана.

Проектът се осъществя за изложбата Metaphorai, 24-то издание на Седмица на актуалното изкуство с куратори Катя Ангелова и Алесандра Поджанти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР