Пловдивският кмет Здравко Димитров предприема сериозни действия за ускоряването на

...
Пловдивският кмет Здравко Димитров предприема сериозни действия за ускоряването на
Коментари Харесай

Зико бърза с проекта за водоснабдяване на Пловдив

Пловдивският кмет Здравко Димитров подхваща съществени дейности за ускоряването на реализацията на плана за водоснабдяването на Пловдив от язовир " Въча ", оповестиха от общинския пресцентър.

Заради случая със замърсяването на река Марица в Хасковско и наложителното прекъсване на водата на повече от 50 селища наоколо, планът " Въча " добива все по-сериозна значимост за Пловдив и района.

В връзка с това Здравко Димитров е провел няколко диалога с министър Емил Димитров и зам.-министър Николай Нанков, които са го уверили, че ще спомагат за ускоряването на реализацията на плана. В момента питейната вода за Пловдив се добива посредством сондиране на кладенци с подпочвени води на 30 метра подземен.

Проектът за водоснабдяването от каскадата " Въча " и обезпечаването на чиста питейна вода включва построяването на 18-километрово трасе, както и изравнител на налягането, който ще бъде в землището на Първенец. До края на годината би трябвало да е готово прединвестиционното изследване, което да даде ясна визия за общата стойност на плана.

През идната седмица следва среща на Здравко Димитров със зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, на която още веднъж ще се дискутира планът за водоснабдяване на Пловдив от язовир " Въча ", се показва в известието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР