Пловдивският Исторически музей вече ще бъде по-достъпна образователна среда. Това

...
Пловдивският Исторически музей вече ще бъде по-достъпна образователна среда. Това
Коментари Харесай

Историческият музей в Пловдив става образователна арена по проект

Пловдивският Исторически музей към този момент ще бъде по-достъпна просветителна среда. Това става откакто институцията получи финансиране по плана " Музей-учител-ученик ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Целта на плана е да се внесат нови модерни музейни педагогичен техники и музеят да стане по-привлекателен за възпитаници и гости. Именно поради това и планът носи името " Музей-учител-ученик ". Ще бъде издирван диалогичен метод в музейната среда. Това ще стане посредством правене на работна тетрадка за самостоятелни и групови визити на ученици от 4 до 6 клас. Ще бъдат направени фамилни гидове за експозициите на музея, към някои експонати в музейните зали ще бъдат сложени анотации с отворени въпроси, ще се създадат просветителни игри, пътеводители, книжки за оцветяване.

От РИМ Пловдив възнамеряват по плана да бъде закупена и камера, с която да се снимат видеа с просветително наличие.

Проектът е резултат от подписано съглашение за съдействие сред Министерството на образованието и науката и Министерството на културата. Общата стойност на плана е 19.522 лв. и би трябвало да завърши на 20 юли тази година.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР