Пловдивският герой Стойчо Яковски стана Полицай на годината Полицай от

...
Пловдивският герой Стойчо Яковски стана Полицай на годината Полицай от
Коментари Харесай

Спипаха ченге от Трето районно да спи на работа

Пловдивският воин Стойчо Яковски стана Полицай на годината

Полицай от Трето районно управление (на МВР) в квартал „ Кършияка “ е бил хванат при служебна инспекция да дремва в постройката на Районното. Той е бил глобен с неодобрение за половин година, само че отървал наказването след подадена тъжба до Административния съд.

Оказало се, че в издадената заповед не ставало ясно по какъв начин тъкмо е нарушил дисциплината в службата - посредством деяние или безучастие. Липсата на тази информация нарушила правото му на отбрана и отменила глобата.

Проверката била осъществена на 27 май т.г. Тогава младши инспекторът и негов сътрудник били на промяна като патрул. Малко след 4 ч. следобяд в постройката на сектора пристигнали проверяващи чиновници на полицията.

Те влезнали в стаята за инструктаж и заварили двамата униформени легнали на диваните. Единият даже си бил събул обувките. Освен това дремещите ченгета били във „ очевидно сънено положение “. След констатациите било наложено и порицанието.

Инспекторът незабавно се заел да жали пред съда. Според него нарушаването не било дефинирано тъкмо, като не ставало ясно дали той е работил, или бездействал.

Освен това от него не били поискани и пояснения по надлежния ред, а по време на инспекцията униформеният си бил взел отмора за „ физиологични потребности “ и попълване на документи. Това е и повода глобата да падне в съда.

Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР