Пловдивският аптекарски бос Николай Александров, чието име бе замесено в

...
Пловдивският аптекарски бос Николай Александров, чието име бе замесено в
Коментари Харесай

Аптекарят Николай Александров въртял далавери наред

Пловдивският аптекарски необут Николай Александров, чието име бе забъркано в аферата с РЗОК, не се слави с положително име в сектора с търговия на медикаменти под тепетата. Той откривал и закривал аптеки на кг през последните 10 години. Негови сътрудници настояват, че през годините той е отворил и затворил десетки аптеки, като във всяка една от тях било записано името на един и същи фармацевт.
Схемата била следната. Александров наемал аптека, правел врътката със скъпо лекарство на името на някой тежко болен, след което закривал небрежно аптеката, преди шашмата да е хваната от Касата.
Първата си аптека в района Александров разкрил преди години в Асеновград. След това отворил обект в село Тополово, след това и в Кричим. Най-много аптеки обаче въртял в Пловдив. Една от тях, на ул. „ Лерин “, излиза даже в търсачката на Google. Друг фармацевтичен обект за бърза приложимост той наел на пресечката на улиците „ Богомил “ и „ Родопи “, научи Марица.бг
Николай Александров въртял бизнес и с наказаната на 3 години варненска аптекарка Петя Кочева. Въпросната дама е била шеф на аптеката в Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести „ Д-р Марко Марков “ в морската столица. Шашмите вършела с употребяваното за лекуване на пациенти със скъпоструващото лекарство „ Херцептин “. Тя съумяла да присвои 39 флакона от препарата, като цената му била 42 778 лв..
След като набавила количеството, Кочева се свързала с Александров и двамата се срещнали пред хотел в Несебър, където му дала флаконите против 29 250 лв.. При претършуване на автомобила на Александров медикаментите били открити и конфискувани. По делото на Кочева той е бил единствено очевидец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР