Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години затвор

...
Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години затвор
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на убиеца Илиян от Куртово

Пловдивският апелативен съд усили от 14 на 16 години затвор наказването 29-годишният Илиян Рангелов, който умъртви с нож приятелката си Милена в Куртово Конаре през нощта на 28 декември 2016 година.

Според апелативните магистрати, наказването е належащо да се усили, като се вземе поради държанието на подсъдимия по време и след осъществяване на действието.

Пострадалата била настигната на безлюдна улица в тъмната част на денонощието. Единственият, само че съдбовен удар е нанесен с авансово квалифициран нож. След идването на проверяващите подсъдимият се е опитал да ги насочи към друго лице, което съгласно него било с психологични отклонения и се навъртало в близост.

В същото време, като смекчаващо отговорността събитие е регистрирано това, че по време на досъдебното произвеждане Рангелов е направил признания в наличието на бранител, които са подкрепени и с други доказателства.

Участвал в извършения следствен опит и в детайли описал дейностите си в нощта на случая. По време на правосъдното разследване подсъдимият отрекъл да е правил убийството.

Съдиите усилиха и кръвнината за родителите на Милена - от по 150 хиляди на по 180 хиляди лв. за всеки от тях.

Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР