Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието, наложено на М. Х., от

...
Пловдивският апелативен съд увеличи наказанието, наложено на М. Х., от
Коментари Харесай

Апелативен съд праща за 25 г. в затвора убиеца на...

Пловдивският апелативен съд усили наказването, наложено на М. Х., от 23 на 25 години отнемане от независимост. Той е приет от Окръжен съд – Кърджали за отговорен в това че, на 17.12.2017 година в Момчилград е влезнал в непознато жилище през нощта със особено техническо средство ключ. Освен това е приет за отговорен в това, че на същата дата съзнателно е умъртвил седемгодишно момиченце, намиращо се в безпомощно положение, което е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшата и за да бъде скрито друго закононарушение.

Според апелативните магистрати увеличеното и наложено най-тежко общо наказване от 25 години отнемане от независимост дава отговор на извънредно високата степен на социална заплаха на действието и на доста високата степен на социална заплаха на самия деятел. Като отегчаващо отговорността събитие магистратите одобряват, че момиченцето било мощно привързано към подсъдимия и изпитвало към него любов. Родителите й също се намирали в близки роднински връзки с М. Х., имали му доверие, с което той злоупотребил по неприемлив метод, проявявайки безсърдечие към малолетното момиченце.

Делото е протекло пред Кърджалийския областен съд по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият признал напълно обстоятелствата по обвиняването. Поради това в началото избраното наказване пожизнен затвор е сменено с отнемане от независимост, според наложителното условие на закона в тези случаи.

М.Х. е наказан да изплати по 150 000 лв. обезщетение на родителите на потърпевшата и 100 000 лв. на нейната баба за претърпени неимуществени вреди.

Решението на Апелативния съд предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР