Пловдивският апелативен съд пусна под гаранция от 3000 лева 50-годишния

...
Пловдивският апелативен съд пусна под гаранция от 3000 лева 50-годишния
Коментари Харесай

Само в Пловдив: Пуснаха обвинен в кражба на 94 хил. лв. под гаранция от 3000 лв.

Пловдивският апелативен съд пусна под гаранция от 3000 лв. 50-годишния С.В., който е упрекнат, че е отмъкнал 93 905 лв. от еврофондове, предава " Виделина ".

Той дружно със брачната половинка си И.В. - която се намира под домакински арест - са упрекнати, че са дали погрешни сведения пред Бюрата по труда във Велинград, Пловдив, Раковски, Котел, Сливен, Харманли и Свиленград и на Агенцията по заетостта - гр. София, с цел да могат да теглят пари от еврофондове.

Към момента магистратите са на мнение, че мъжът е направил закононарушенията, само че няма заплаха да се укрие или избяга, или да извърши друго закононарушение.

Те са крали по планове „ Работа “ и „ Обучение и претовареност “, съфинансирани от Европейския обществен фонд на Европейския съюз посредством оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 “.

Ако бъдат наказани, обвинените ще получат сред 2 и 8 години затвор. Съпрузите са упрекнати, че са направили повече от два пъти финансови интервенции с имущество - пари в общ размер на 93 905 лв., като са ги изтеглили от банкомати със 101 банкови карти, които са на лица, които по документи са били на работа в техни компании. За пране на пари наказването е отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР