Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжния съд в Пловдив

...
Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжния съд в Пловдив
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на професор Нейков остава в ареста

Пловдивският апелативен съд удостовери взетата от Окръжния съд в Пловдив мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Илия Стоичков.
Той е упрекнат в това, че на 3.07.2018 година в Пловдив съзнателно е умъртвил преподавателя Стефан Нейков – закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години.

Според съда няма смяна в обоснованото съмнение по отношение на авторството на закононарушението. По делото са направени огледи на мястото на престъплението, разпити на очевидци, направени са фотоалбуми и са приобщени материални доказателства, оповестяват от съда.

Апелативните магистрати смятат, че няма заплаха обвиненият да се укрие, само че съществува действителен риск той да извърши друго закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Тази заплаха се извежда от механизма и метода на осъществяване на закононарушението, както и от последващите дейности на И. С. след действието.
Определението на апелативния съд е дефинитивно.

Припомняме, че 70-годишният доцент беше открит на 3 юли вечерта в безпомощно положение до колата си, паркирана до Военна болница в Пловдив.

Според следствието мъжът е пребит до гибел с бухалка на безлюдно място отвън града. Според прокуратурата е атакуван е в миг, когато изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна непосредственост, в подмяна на което заречен да уреди изпитите и завършването й.

Арестуван за закононарушението е 42-годишният брачен партньор на студентката. Прокуратурата му е повдигнала обвиняване за съзнателно ликвидиране.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР