Пловдивският апелативен съд потвърди решение, взето от Старозагорския окръжен съд,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди решение, взето от Старозагорския окръжен съд,
Коментари Харесай

Осъдиха община Павел баня да плати над 70 хил. лв.

Пловдивският апелативен съд удостовери решение, взето от Старозагорския областен съд, с което община Павел баня е задължена да заплати над 70 хиляди лева за автобусни транспорти , осведоми БНР.

Делото е за неизплатени суми по контракт с общината за три месеца през 2014 година.

Съгласно договорът фирмата-превозвач, е трябвало да получава обезщетения за безвъзмездни и понижени цени за пътувания на възпитаници и пенсионери , в размер на 20 хиляди лв. месечно, само че заплащанията са спрени след месец юни.

По думите на кмета Станимир Радевски общината ще апелира това решение.

Той изясни, че е спрял заплащанията към компанията , тъй като тогавашния общински консултант Иса Бесоолу употребявайки болшинството в общинския съвет е вдигнал неведнъж сумата на дотацията и тя е станала непостижима за общината.

Съдът открива, че отделената сума от общинския бюджет за 2014 година за дейностите на превоза, била в размер на 240 000 лв..

За първите 5 месеца на 2014 година общината е изплащала ежемесечно обезщетения, в общ размер на 100 000 лв.. Не е оформила каквито и да е възражения по отношение на осъществяването на договорите.

Последното осъществено заплащане по договорите е по фактурата за месец юни 2014 година

" След тази дата връзките сред страните към този момент са били много комплицирани да не кажем обтегнати, заради което е почнал разногласието дали вземането на изпълнителя към общината е ликвидно или не ", написа в решението на Апелативния съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР