Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив

Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив ...

Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдите на четирима обвиняеми за трафик на наркотици.


Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Пловдив за ефективни присъди на четирима мъже, обвинени в трафик на наркотици. За разкриване на случая сред тях са били внедрени двама полицейски служители под прикритие. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата – Пловдив.

Подсъдимите са признати за виновни в това, че през ноември и декември 2016 г. в Харманли, София и автомагистрала „Тракия“, без надлежно разрешение са държали с цел разпространение каптагон и амфетамини. Задържани са на 20.12.2016 г. край бензиностанция на автомагистралата, когато е трябвало да доставят наркотично вещество на обща стойност 260 000 лева.

На подсъдимите Л.С. и Ю.М. са наложени наказания от по 7 г. лишаване от свобода и глоби по 20 000 лева. На Л.Ш. и И.С - по 6 години лишаване от свобода и глоби по 20 000 лева. Апелативните съдии не уважиха жалбите на четиримата срещу определените им наказания. Според тях намаляването на наказанията, за което се настоява в жалбите им, няма да съответства на тежестта на извършеното от тях деяние.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Източник: novini.bg