Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Хасково,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд – Хасково,
Коментари Харесай

Окончателно: Екстрадират издирван от САЩ за измами

Пловдивският апелативен съд удостовери решение на Окръжен съд – Хасково, с което позволява екстрадицията в Съединени американски щати на търсения за измами там 59-годишен Метин Корос, който е с турско и немско поданство.

Корос е разгласен за интернационално търсене с червен бюлетин от Интерпол, Вашингтон, Съединени американски щати. Арестуван е на 27 септември при влизане в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

59-годишният с двойно поданство е търсен за осъществени в интервала от юни до октомври 2018 година престъпления- пощенска машинация, банкова машинация и пране на пари. В Ню Джърси след прелиминарен контракт с други лица, посредством изпращане на измамливи имейли, пощенски писма и известия, той заблудил чиновници на договорна компания на Министерство на защитата в Съединени американски щати, компания за пречистване на нефт със седалище в Корея, като с това набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона $, предопределени за компанията. За закононарушението, в случай че виновността му бъде потвърдена, го грозят до 30 година затвор.

Според апелативните магистрати са налице всички изискуеми от закона за екстрадицията учредения да бъде задоволена молбата за предаване на Корос в Съединени американски щати. До изгонването му в Щатите той остава в ареста. Решението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР