Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Пловдив, с което

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Пловдив, с което
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста за лихвари, дали 60 хил. лв. кредит с 2400 лв. месечна лихва

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд-Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на двама лихвари, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Двамата са упрекнати, че са отпускали заеми и са правили банкова активност без позволение, давайки заеми на жители с неприятни кредитни досиета към банкови институции. В резултат на тази си активност М.А. и В.Б. са придобили апартамент в Асеновград и два поземлени парцела на обща стойност 72 000 лв., против което са дали заем от 60 000 лв. с 2 400 лв. месечна рента. Самият М.А. е придобил и апартамент в Пловдив с пазарна оценка 72 000 лв. против провиснал заем от 15 000 лв. с месечна рента от 600 лв.. Двамата обвинени са отпускали неведнъж заеми и на други лица против запис на заповед и месечна рента варираща от 500 до 1 200 лв..

Апелативните магистрати взеха решение, че са налице задоволително доказателства, от които може да се заключи, че двамата са направили закононарушението, в което са упрекнати. За него се планува от 5 до 10 години отнемане от независимост, санкция от 5 000 до 10 000 лв. и конфискация на част или на цялото имущество. Съдиите решиха, че има заплаха при по-лека мярка те да извършат друго закононарушение. Съдът смята, че в случай че са на независимост, обвинените с изключение на, че могат да повлияят на очевидците, биха могли да укрият документи и да попречат на следствието.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР