Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Хасково, с което

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Хасково, с което
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд потвърди ареста на международен наркотрафикант

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд-Хасково, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинявания в контрабанда на 10 кг хероин С.Б. 45-годишният мъж е с двойно поданство – сръбско и турско.

С.Б. е арестуван на 17.12.2018 година, когато на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “ на влизане от Република Турция при оглед митничарите разкрили в аварийна гума на колата му пакети, съдържащи общо 10.345 кг. хероин. Обвиняемият не е осъждан до в този момент. Сам е признал в разпита си, че е знаел за въпросния хероин, който взел от Турция, с цел да го придвижи през България до Сърбия. Пред съда описа, че има трима синове, най-малкият от които страда от тежко онкологично заболяване. Пренасял е опиата, с цел да обезпечи средства за лекуването му.

Апелативните магистратите оставиха С.Б. в ареста. Посочиха, че за инкриминираното закононарушение е планувано наказване от 15 до 20 години " отнемане от независимост “ и " санкция “ от 200 000 лв. до 300 000 лв., което е едно от законовите учредения за взимане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “. Въпросната висока наказуемост води до действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение. Според съда тази хипотеза не се оборва от доказателствата по делото. Реалната заплаха следва на независимо съображение от изключителната  тежест на закононарушението, както и от обстоятелството, че обжалващият нито живее в България, нито има при кого да отседне дружно със фамилията си, заради което няма никаква гаранция, че при по-лека мярка за неотклонение подсъдимият ще остане в   страната по време на делото против него. Определението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР