Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Хасковския окръжен съд, с

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Хасковския окръжен съд, с
Коментари Харесай

Апелативен съд-Пловдив потвърди ареста на обвинен в трафик на близо 50 кг. хероин хасковлия

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Хасковския областен съд, с което се постанова мярка за неотклонение "задържане под стража " на обвинявания в помагачество при наркотрафик и държане на 46,52 кг. хероин на стойност към 4,2 млн. лв. Айдън Байрям /46 г./, оповестиха от правосъдната палата.

Наркотикът бе арестуван при полицейска интервенция на 16 януари в под земята гараж в квартал "Орфей ". Освен Байрям по случая бе арестуван считания за причинител Алекси Пашев /47 г./, който обаче не е обжалвал наложената му мярка, която също е "задържане под стража ", прецизираха от съда. Той е приел, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение. Предметът на двете закононарушения е извънредно огромно количество хероин. От данните по делото е било открито, че това количество наркотично вещество е предопределено за разпространяване на територията на страната и отвън нея.

За контрабанда се планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв., а за разпространяване на наркотични субстанции - от 15 до 20 години и санкция от 20 000 до 100 000 лв., напомнят от правосъдната палата.

Отделно от това по отношение на Байрям е било повдигнато обвиняване и за нелегално владение на оръжие - преправен в военен газов револвер и муниции, за което се планува наказване от 2 до 8 години отнемане от независимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР