Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара
Коментари Харесай

Постоянен арест за убил съсед с камък

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е  оставено без почитание настояването на обвинения  Т.К. за изменение на  взетата по отношение на него най-тежка мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Срещу обвинения Т.К. е повдигнато обвиняване за това, че на 29.08.2023 година в село Малко Тръново, община Чирпан, съзнателно е умъртвил Д. Д., на 47 години, като го е блъснал с камък по главата. Приживе потърпевшият страдал от аневризъм на мозъчна артерия.

По делото има направени две медицински експертизи. Според представителя на Апелативна прокуратура нито една от двете не дава отговор на въпроса дали нанесеният на потърпевшия удар е довел до пръсване на аневризмата и до гибел.

Апелативните съдии одобриха, че не е разколебано съществуването на обосновано съмнение в огромна степен на съпричастност на  обвинения Т. К. към обвиняването му за съзнателно ликвидиране. Той самият в първия си разпит в наличието на юрист е признал, че е блъснал Д. Д. по главата.

Съдът счете, че са налице данни за съществуваща действителна заплаха обвиненият Т. К. да се укрие или да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван. Видно от справката му за съдимост той е осъждан на отнемане от независимост, главно за закононарушения срещу собствеността.

Тези доказателства  дадоха съображение на съда да одобри, че лицето не се е поправило и превъзпитало с налаганите досега санкции. Налице са и недобри характеристични данни за обвинения.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР