Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на промените в капитала на „Пълдин Туринвест“ с акциите на Панаира

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което по искане на община Пловдив е спряно вписването на промени в капитала на сдружението " Пълдин Туринвест " АД.
Прочетете още
Делото бе формирано по тъжба на „ Пълдин Туринвест “ АД против прекъсването на регистърното произвеждане в Агенцията по вписванията за декларирани промени в записаните условия за комерсиалното сдружение, въз основа на решения на общото заседание на акционерите, извършено на 24.11.2022 година В него се одобри апорта на акциите на Община Варна от Международен панаир – Пловдив в „ Пълдин Туринвест “ АД. Общинският съвет пък приложи  блокираща квота за акциите.

В претекстовете е записано, че апелативните съдии  одобряват, че недоволството на жалбоподателя е безпричинно. Според съда, исковото произвеждане, формирано в Окръжен съд – Пловдив, в което се желае анулация на всички решения, взети на общото заседание на  „ Пълдин Туринвест “ АД, извършено на 24.11.2022 година, е от голяма важност за регистърното произвеждане.

Решението на съда по исковото произвеждане ще обоснове преценката на длъжностното лице по вписванията  по отношение на съществуването на предпоставките за регистриране в Търговския указател на решенията на общото заседание от 24.11.2022 г.Определението на Апелативния съд в Пловдив е дефинитивно.

В същото време Общото заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “ АД  изпрати нова покана до Община Пловдив за приемането на акциите на Община Пловдив. То е планувано за 9 януари със същия дневен ред. Очаква се позицията на Община Пловдив да се гласоподава на сесията на Общинския съвет на 20 декември.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР