Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Окончателно: Решетки за наркобандата от Столипиново

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което на 1 февруари е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Виктор Янков /на 43 г./. Останалите двама подсъдими по същото дело Руслан Йосифов /на 40 г./ и Георги Костадинов /на 51 г./ не са обжалвали ограниченията си и остават в ареста. Тримата се прочуха, откакто предходната седмица бяха хванати при наркосделка в „ Столипиново “, а преследването им от служителите на реда извади махалата на улицата.

По време на полицейската акция Янков е бил арестуван от чиновниците на реда в колата, в която е открита и дрогата. Той признал пред униформените къде се намират опиатите. В мъжка борсета в автомобила бил открит хероинът. Другите двама бяха задържани по-късно в квартала.

Срещу всеки от тримата е повдигнато обвиняване за държане на 483,32 грама хероин - закононарушение по член 354а, ал.1 пр.1 вр. член 20 ал.2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Според съда, от доказателствата по делото и извършените разпити на очевидци, може да се направи обосновано съмнение, че Виктор Янков е направил закононарушението, в което са упрекнат.

Апелативните магистрати одобриха, че липсва заплаха Янков да се укрие, само че считат, че съществува действителна заплаха да извърши закононарушение при мярка, друга от задържане под стража. Съдът регистрира водещата роля на Виктор Янков по превозване на наркотичните субстанции, които са в огромно количество и на висока стойност.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР