Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Постоянен арест за двама, точили пари за безработни

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на С. В. (на 50 година ) и И. В. (на 45 години ).

Двамата са упрекнати в осъществяване на две закононарушения в съучастничество, а точно, че от 12.10.2017 година до януари 2019 година при изискванията на продължавано действие са осъществили машинация със средства от европейски фондове, както и пране на пари.

Апелативните магистрати одобриха, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че С. В. и И. В. са създатели на закононарушенията, в които са упрекнати. Както отбраната по този начин и обвиняването не оспорват този факт. Няма заплаха те да се укрият, само че има заплаха при по-лека мярка да извършат закононарушение, което се извежда от данните по делото. Съдиите считат, че двамата подсъдими биха могли да окажат въздействие на очевидците и по този начин да извършат закононарушение по отношение на правораздаването.

С.В. и И.В. са упрекнати, че са дали погрешни сведения пред Бюрата по труда в Пловдив, Раковски, Велинград, Котел, Сливен, Харманли и Свиленград и на Агенцията по заетостта - гр.София, с цел да получат средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз и предоставени от Европейския съюз на българската страна по планове „ Работа “ и „ Обучение и претовареност “, съфинансирани от Европейския обществен фонд на Европейския съюз, посредством оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 “, като са получили средства в размер на 93 905.55 лева по тези планове. За това действие Наказателният кодекс планува от 2 до 8 години отнемане от независимост.

В същия интервал двамата са упрекнати, че са направили повече от два пъти финансови интервенции с имущество - пари в общ размер на 93 905.55 лв., като са ги изтеглили от банкови сметки с титуляри 101 лица, посредством потребление на издадените им банкови карти. За пране на пари наказването е отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лв..

Решението на Апелативния съд е дефинитивно.

24.01.2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР