Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на бизнесмен, който е

...
Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на бизнесмен, който е
Коментари Харесай

Бизнесмен, блъснал велосипедист в Пловдив, бе осъден на 2,5 г. затвор

Пловдивският апелативен съд удостовери напълно присъдата на предприемач, който е наказан на две години и шест месеца " отнемане от независимост " и " отнемане от право да ръководи МПС " за период от три години и половина. Той е приет за отговорен от Пловдивския областен съд за това, че на 13.07.17 година в регионалния град на кръстовището сред улиците „ Авксентий Велешки “ и „ Велико Търново “, при ръководство на товарен автомобил „ Нисан Навара “, по несъобразителност е предизвикал гибелта на 87-годишен мъж. Възрастният жител е управлявал велосипед, претрупан с девет литра прясно мляко в бутилки, когато пресичайки улицата, е бил блъснат от автомобила на предприемача.
Присъдата на Окръжен съд-Пловдив се нападна от юриста на подсъдимия като неправилна, незаконосъобразна и голословна. Жалба са подали и околните на потърпевшия, които считат наказванията за занижени, и се желае тяхното увеличение. Апелативните съдии считат, че при своевременна реакция на обвинявания, произшествието е могло да бъде предотвратено. Според магистратите, той е имал техническа опция да го избегне посредством безвредно ненадейно прекъсване, в случай че сега, в който е реагирал, се е движел със скорост по-малка от 32 км/ч.
Имал е техническа опция да избегне удара посредством прекъсване със скоростта, с която се е движел, при своевременна реакция и задействане на спирачната система с оптималната активност, в случай че е реагирал на разстояние 29,68 метра или повече (опасната зона за прекъсване + 1 метър). Настоящият правосъден състав споделя визията на първоинстанционния съд, че горното нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, позволено от предприемача, е в директна причинна връзка с настъпилия вредоносен резултат .
Решението на Апелативния съд не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР