Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на бившия кмет на

...
Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на бившия кмет на
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на бившия кмет на Хасково

Пловдивският апелативен съд удостовери напълно присъдата на някогашния кмет на Хасково Георги Иванов. Той е наказан на 16.11.2017 година от Окръжен съд – Хасково на 2 години условно с 3 години изпитателен период, санкция от 3 000 лв. и отнемане от право да заема държавна или социална служба, обвързвана с управление, надзор или стопанисване на обществено имущество за период от 3 години.

Иванов е приет за отговорен в това, че в качеството му на длъжностно лице-кмет на община Хасково незаконно е издал Заповед № 514 от 14.05.2015 година с която е наредил да бъде отстранена постройката на хасковския затвор, издигната през 1892 година. Постройката е оповестена за монумент на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна полезност, категория " национално значение ", включена в Списък на историческите монументи в Хасковски окръг.

Решението на Апелативния съд не е дефинитивно. То предстои на митинг и обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР