Пловдивският апелативен съд потвърди днес мярката за неотклонение "задържане под

...
Пловдивският апелативен съд потвърди днес мярката за неотклонение "задържане под
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне у дома убиеца на Стамбето

Пловдивският апелативен съд удостовери през днешния ден мярката за неотклонение "задържане под стража " по отношение на обвинявания в ликвидиране Владимир Василев от Стара Загора и отхвърли като неоснователна жалбата му за смяната й в "домашен арест ".
Срещу 37-годишния Василев е повдигнато обвиняване за това, че на 24 март в Стара Загора малко след 17 часа в офис на личната си компания за бързи заеми, е умъртвил с револвер Станимир Иванов, на 35 години, по прякор Стамбето. Пострадалият работил от няколко години за притежателя на компанията.
Убийството е осъществено със законно притежаван револвер "Берета ", споделиха още през март проверяващите.
С претекста, че би трябвало да се грижи за двете си деца, още през март арестуваният изиска да остане под домакински арест. Сега Апелативният съд в Пловдив реши, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото съмнение, че Владимир Василев е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат, и то по по-тежкия член от Наказателния кодекс за преднамерено ликвидиране,което се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Магистратите считат, че убийството не е осъществено под въздействието на физиологичен афект, а обвиненият се е подготвил авансово за него. Отпратил служителката си и останал самичък с потърпевшия и брат си, като преди този момент изключил охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самоотбрана, тъй като потърпевшият извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото, твърди съдът. Действително е открит сгъваем нож, само че той е бил в облеклата на потърпевшия.
Апелативните магистрати одобряват, че има заплаха при по-лека мярка за неотклонение Василев да се укрие или да извърши закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР