Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев,

...
Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев,
Коментари Харесай

Отказаха предсрочно освобождение на Сапунджиев, прегазил 4-годишния Паоло

Пловдивският апелативен съд анулира условното предварително освобождение на Георги Сапунджиев, постановено от Окръжен съд-Стара Загора. Единственото, което последната инстанция разреши, е смяна на режима на изтърпяване на наказването от " общ " на " лек ", съобщи БГНЕС.
На 2 юни 2014 година в пешеходна зона Сапунджиев наруши разпоредбите за ръководство на МПС, навлезе в пешеходна зона и прегази четиригодишния Паоло. Детето издъхна на място. Тогава Старозагорският областен съд даде ефикасна присъда от 3 години 4 месеца и прокуратурата апелира. Апелативен съд-Пловдив усили присъдата съвсем двойно, тя стана шест години. Сега, отказвайки с дефинитивно определение предварителното условно освобождение, съдът оставя Сапунджиев да изтърпи до край присъдата си в пандиза.
Съдът счете, че причините на комисията, която го е предложила и които са били признати от Старозагорския областен съд- съблюдаване на открития в пандиза ред и трудова ангажираност - не са задоволителни доказателства за неговото коригиране. Оказва се, че за " позитивните прояви " в пандиза, Сапунджиев непрекъснато е бил поощряван с домакински отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна отмора отвън затворническото общежитие от открит вид.
Още нещо са забелязали апелативните съдии в приложените документи - 29 заповеди за награждаване с домакински отпуск, който в границите на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни. Подобна интензивност на затворническата администрация не се среща постоянно.
В същото време в материалите към затворническото му досие има данни, че наказаният продължава да не приема в цялостна степен вредите, които е предизвикал с действието си и размера на наложеното му наказване. По тази причина съдът не приема, че с държанието си Сапунджиев е дал плануваните в закона доказателства за своето коригиране, с цел да употребява изключението и привилегията на условното предварително освобождение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР