Пловдивският апелативен съд отмени решението на Окръжния съд под тепетата

...
Пловдивският апелативен съд отмени решението на Окръжния съд под тепетата
Коментари Харесай

ОБЗОР: Екстрадират в Австрия Иван Димов, задържаха двама за измами с електроника в интернет


Пловдивският апелативен съд анулира решението на Окръжния съд под тепетата и реши да екстрадира някогашния народен представител, арбитър и член на Висш съдебен съвет Иван Димов. В претекстовете си магистратите акцентираха, че би трябвало да има доверие сред страните членки и, че в България няма стартирано наказателно произвеждане против него. Относно мястото на осъществяване на закононарушението магистратите одобриха, че то не може да бъде открито с акуратност поради спецификата си - банкови транзакции през интернет.

Днешното съвещание стартира с прочитането на писмото от Окръжния съд в австрийския град Велс, като от него стана ясно, че издаващата страна членка дава гаранции, по отношение на ЕЗА и процедурата по предаване сред страните членки, че Иван Димов  ще бъде предаден на изпълняващата страна при възможна присъда или мярка ограничаваща персоналната независимост.

Прочетете още
Двама мъже са задържани след спецакция на отдел Икономическа полиция-Пловдив за осъществени измами с видеокарти и електронни часовници посредством интернет платформи. Днес Районна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвиняване на двамата мъже, като прокурори са участвали на първоначалните  следствени дейности.

По първото досъдебно произвеждане като обвинен е притеглен 21-годишен мъж, за това, че в интервала от 21 юли 2021 година до 01 ноември 2022 година в Пловдив  е измамил 16 разнообразни лица, че ще им бъдат изпратени работещи видеокарти и елементи за компютър, поръчани от тях, като те са му платили общата сума от 6497 лв.. По делото е открито, че  обвиняемият разгласил разгласи в интернет платформа, че продава видеокарти и други елементи за компютри на преференциални цени. Той посочвал телефон за връзка и щом получил поръчка ги изпращал по куриерска компания. Цената на видеокартите варирала от 137 лв. до 500 лв.. Той изпращал видеокартите, които след това се оказвали повредени и неработещи.

Нов митинг на потърпевшите от наводнените карловски села Богдан и Каравелово се организира през днешния ден. Хората, потърпевши от наводненията, не са удовлетворени от темповете на възобновяване на инфраструктурата.

Протестиращите показаха недоволството си пред постройката на община Карлово. Според тях страната и институциите не се ангажират задоволително, с цел да оказват помощ и да поддържат всички притежатели на потърпевшите здания и парцели. Те упорстват за неотложно прекъсване на сечта във водосбора на обитаемоте места, почистване и транспортиране на земната маса в коритата на реките към Богдан и Каравелово.

Скоропостижно Община Пловдив поправя протоколите си по публичната поръчка за 7 млн. лв. за построяването на подготвителни зали в квартал „ Христо Смирненски ”. След обявата на TrafficNews  от уикенда за гафовете при смятането на точките на компаниите, още в понеделник комисията с началник Атанас Балтазаров се е събрала, с цел да ги поправя.

За голямо запушване на Околовръстния път на Пловдив, оповестяват читатели на TrafficNews . В час пик колоната е от Асеновградско шосе до разклона на Шести километър. Двулентовият път е безусловно непълен, с цел да поеме увеличаващия се трафик в града. Предвид и обстоятелството, че няколко съществени булеварда в регион " Южен " са затворени за ремонт, обстановката е взривоопасна. Дори лек удар или неочаквана щета на някой автомобил е задоволителна, с цел да блокира цялото придвижване. 

„ Централният площад ще промени образа си с фасадното възобновяване на Военния клуб и реставрацията и социализацията на Форумите Изток и Юг. И трите обекта са с издадено строително позволение. Предстои ремонт и реорганизация на ул. „ Иван Вазов ”, където ще има споделено придвижване и зона без места за паркиране ”, сподели основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов на последното изключително съвещание на ЕСУТ.

Наша инспекция демонстрира, че  Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно-почивно дело ” е оповестила социална поръчка за настоящ ремонт на покриви на постройката на Военния клуб в Пловдив и даже има определен изпълнител  - „ Кемпарк Строй ” ЕООД.

Върховният касационен съд още веднъж анулира присъдата на експолицая Венцислав Караджов. Той бе наказан на пожизнен затвор без право на подмяна за убийството на родителите му Божура и Цветан Караджови. Досега процесът е решаван два пъти от въззивния съд и при двете решения е доказана присъдата на Окръжния съд.

 В актуалното решение на висшите магистрати се споделя, че делото ще бъде прегледано от различен състав на Пловдивския апелативен съд, от стадия на допускане на доказателства. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Тир паркинг до Митницата в Пловдив се оказа противозаконен. Това стана ясно от заповед на кмета на община " Родопи " Павел Михайлов, с която е неразрешено използването и достъпа до градеж: „ Открит паркинг 2 “ и е е разпоредено да се освободи градежът в 14-дневен период за непринудено осъществяване от връчването ѝ. 

Теренът е в околност „ Перето “ и съставлява земеделска земя - равнища, в землището на село Браниполе. Със заповедта още е разпоредено да се стартира произвеждане за определяне и премахване на нелегално строителство, като се прекъсне електрозахранването на градежа, както и водоснабдяването на същия. 

Поредната продажба е оповестена за парцел, ситуиран до стадиона в село Брестовица. Става дума за терен от 1000 кв.м. с две здания - едноетажна със застроена повърхност от 118 кв.м. и двуетажна със застроена повърхност от 101 кв.м. издигнати върху него. Това прави почти 300 кв.м. РЗП сграден фонд.

Цената, от която ще стартира наддаването за парцела, е 102 000 лв. без Данък добавена стойност или на цена от към 62 600 евро с Данък добавена стойност. Стъпка за наддаване е 6000 лева без Данък добавена стойност.

Проверка на пазара на парцели сподели, че цените в региона са доста по-високи. Парцел от 930 кв.м. с къща от 300 кв.м. РЗП се търгува за 190 000 евро.

" Пълна идиотия! Не знам кой ги взима решенията в тази Община, само че най-малко да ги извършват или съгласуват. Вчера имаше едно известие за изменени направления, само че през днешния ден са други. Ние водачите не ги знаем, а по какъв начин да ги схванат пасажерите ”, съобщи ядосан водач от градския превоз на Пловдив пред TrafficNews.

 Причината е, че оповестените краткотрайни направления на пет автобусни линии на процедура не могат да се извършват поради два ВиК ремонта на ул. „ Солунска ”.

Дългоочакваният ремонт на Голямоконарско шосе започва. Движението е спряно в източното платно на бул. „ Васил Априлов ” в сектора сред кръстовищата с бул. „ Дунав ” и ул. „ Георги Бенев ”, видя кореспондент на TrafficNews .

Катастрофа провокира съществено запушване на Околовръстното на Пловдив. Ударили са се три автомобила и бус в сектора сред колелото на Кукленско шосе и това на Асеновградско шосе.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР