Пловдивският апелативен съд отмени определението на Пазарджишкия окръжен съд, с

...
Пловдивският апелативен съд отмени определението на Пазарджишкия окръжен съд, с
Коментари Харесай

Пияният надзирател, причинил смърт на тийнейджър, остава зад решетките

Пловдивският апелативен съд анулира определението на Пазарджишкия областен съд, с което беше взета мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лв. по отношение на надзирателя Георги Доков. Той е упрекнат в предизвикателство на злополука след приложимост на алкохол, при която почина 16-годишно момче. Магистратите му постановиха най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
 
Съдиите решиха, че от събраните по делото до този миг доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Доков е направил действието, в което е упрекнат. Съдът одобри, че при друга по-лека мярка за неотклонение има заплаха той да извърши закононарушение, тъй като още веднъж може да използва алкохол и да кара автомобил.

 
Обвиняемият беше арестуван в правосъдната зала незабавно след изговаряне на определението на Апелативния съд, което е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
 

Мъжът е упрекнат в това, че на 30.08.2018 година към 20.30 часа на общински път, пътен сектор сред селата Сарая и Ивайло, при ръководство на лек автомобил „ Опел Астра “ – негова благосъстоятелност, откакто нарушил разпоредбите за придвижване, по несъобразителност, в пияно положение, с централизация на алкохол в кръвта 1.58 промила, е предизвикал гибелта на 16-годишен Станислав Стоянов от село Ивайло. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР