Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския гражданин, живущ в

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския гражданин, живущ в
Коментари Харесай

Задържаният за 288 кг хероин турчин остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския жител, живущ в Беларус, хванат дружно с водач на товарен автомобил да придвижва 288 кг хероин.

Хасковският областен съд му определи  най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, само че той апелира посредством юриста си, макар че не се яви в съда по лично предпочитание. Съучастникът му не е подал тъжба и за него определението на първоинстанционния съд е влезнало в действие.

Апелативните магистрати одобриха, че са налице законовите предпоставки за потвърждаване на най-тежката мярка за неотклонение. От събраните досега доказателства е известно, че  водачът от Иран е арестуван на 14 април на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ след щателна митическа инспекция на управлявания от него тир с иранска регистрация, при която са открити 288.380 кг хероин за 18.744 млн. лв.. По-късно полицията е открила получателя на товара - турския жител, който също е притеглен като обвинен.

Престъплението, в което е упрекнат той е, че като помощник в съучастничество с друго лице, е съпричастен  в контрабанда на извънредно огромно количество опиати. Деянието е тежко по смисъла на Наказателния кодекс и плануваното наказване е „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години и санкция от 200 000 лв. до 300 000 лв..

Апелативният съд смята, че има заплаха мъжът да се укрие, защото от една страна е непознат жител и няма адрес в България, а от друга поради тежестта на наказването, той може да се опита да избяга. -->

За това Апелативният съд удостовери определението на Хасковския областен съд и решението е дефинитивно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР