Пловдивският апелативен съд не се смили над бившия полицай Никола

...
Пловдивският апелативен съд не се смили над бившия полицай Никола
Коментари Харесай

Полицай ще лежи в затвора за убийство и укриване

Пловдивският апелативен съд не се смили над някогашния служител на реда Никола Ерелийски и го остави да лежи 2-годишната си присъда в пандиза. Това стана 5 дни откакто окръжният арбитър в Пловдив Елена Захова отсече, че безспорната отминалост не е изтекла. Същото удостовери и сътрудника й от по-висшата инстанция Христо Крачолов.
Ерелийски блъсна със 124 км/ ч и пийнал таксиметровия водач Радостин Николов на 30 август 2009 година Месец и половина по-късно той умира от контузиите.
След като научава, че ше лежи в пандиза, още същия ден на 22 март 2011 година Никола Ерелийски хваща самолета и бяга в Англия. Крие се от правораздаването над 7 години. Заловен е едвам на 17 август т.г. и е пратен в пловдивския затвор на 1 октомври. Според отбраната му юрист Катина Бончева навръх 22 септември е изтекла безспорната отминалост и той би трябвало неотложно да бъде освободен.
"Пловдивският областен съд безусловно законосъобразно е решил, че не е изтекла отминалостта. Органите на полицията и прокуратурата са показали изключителна интензивност за издирването му. Има 34 докладни мемоари, посочи Крачолов. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
"Ще обсъдим опцията за подаване на тъжба в Европейския съд в Страсбург за нарушение на Конвенцията за правата на индивида ", разяснява юрист Катина Бончева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР