Пловдивският адвоката Станислав Станев публикува любопитен пост в социалните мрежи.

...
Пловдивският адвоката Станислав Станев публикува любопитен пост в социалните мрежи.
Коментари Харесай

Адвокат: Не е нормално улица в Калофер да се казва 9-ти септември

 Пловдивският юриста Станислав Станев разгласява любопитен пост в обществените мрежи. Постът в своята същина съставлява мейл до кмета на Калофер Румен Стоянов. Според него не е обикновено основната улица на Калофер да се споделя " 9-ти септември ", а да няма улица в града на името на ген. Генко Мархолев, правилен в Калофер

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ НА КАЛОФЕР,

С изненада открих, че съществена улица в Калофер се споделя " 9-ти септември ". Същевременно не открих улица в града Ви, която да носи името на военачалник Генко Мархолев.

На 09 септември не се е случило нищо положително за България. Напротив, това е дата, на която стартира фактическата окупация на Родината ни от непозната страна, която ни е оповестила война без никаква причина. След 09 септември 1944 година хиляди почтени българи, популяризирали бойните ни флагове, науката, изкуството и изобщо България, са погинали и/или репресирани. Това е и повода да бъде признат специфичен закон, с който комунистическият режим (започнал на 09-ти септември) е разгласен за незаконен.

Генко Мархолев е роден във Вашия прелестен град. Син е на съртаника на Левски Иван Мархолев; участник е във всички войни за национално обединяване (Сръбско-българска, две балкански, Първа световна). Генко Мархолев е индивидът, който пленява Шукри паша - комендант на Одринската цитадела.

Господин кмет,

Калофер е прелестен град, само че забвението, в което тъне достойният ви съгражданин и основна улица, отдадена на тъжната за България дата 09.09.1944 година, не способстват за достолепието.

Апелирам към Вас да предизвиквате полемика, която от една страна да напомни на калоферци величието на военачалник Мархолев, а от друга да се разиска до каква степен е почтено името на улица " Девети септември ".

Макар и да не съм калоферец, бленувам за момента, в който хората в града ще знаят за Генко Мархолев, ще се гордеят с него и ще са му посветили (поне) една улица.

За Ваше улеснение ползвам фотоси на табела на улица " Девети септември " и на военачалник Генко Мархолев.

С почитание,

Станислав Станев

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР