Пловдивският административен съд ще разглежда в открити заседания четири дела,

...
Пловдивският административен съд ще разглежда в открити заседания четири дела,
Коментари Харесай

Десет дела, свързани с изборите, са заведени в Административен съд Пловдив

Пловдивският административен съд ще преглежда в открити съвещания четири каузи, свързани с Изборния закон и тъжби от последните локални избори. Общо 10 са заведените в съда каузи, само че останалите или са прекъснати, или са върнати с инструкции за правене на законосъобразни тъжби, а има и такива, чието преустановяване може да се оспорва във Върховен административен съд.
В околните дни ще се преглежда дело, формирано по тъжба на Атанас Мавродиев, претендент за кмет на Стамболийски, който стачкува решение на ОИК- Стамболийски. Мавродиев загуби изборите в града. Сред жалбоподателите по друго дело, отново с адрес Стамболийски, само че този път от група претенденти за общински съветници, проличава семейството на брачната половинка на Мавродиев, дружно с още трима претенденти. Оспорван в съда ще е е и миг от изборите на кмет в Карлово- жалбата е от Тончо Бонев, претендент за кмет. Резултатите там оставиха отпред на общината доктор Емил Кабаиванов.
Съдът преглежда и проблема с Димитър Сотиров, някогашен кмет на Куклен и определен за общински консултант, който, обаче, няма да може да се закълне дружно с останалите 11 определени съветници, тъй като има условна присъда. Чрез жалбите по всички каузи са атакувани решения на ОИК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР