Пловдивският административен съд отмени заповедта на бившия шеф на ОДМВР

...
Пловдивският административен съд отмени заповедта на бившия шеф на ОДМВР
Коментари Харесай

Отмениха заповед на бившия директор на Пловдивската полиция, наказал полицай заради случая Цалапица

Пловдивският административен съд анулира заповедта на някогашния началник на ОДМВР Пловдив  Васил Костадинов, с която чиновник от Районното в Стамболийски е осъден от него поради закъснение при издирването на Димитър Малинов от Цалапица.
Прочетете още
Малинов изчезна на 20 юли 2023 година, два дни по-късно околните му подали сигнал в полицията на Стамболийски, а късно вечерта на 26 юли тялото му беше намерено заровено на бунище край село Цалапица. Многократно Майката на момчето разясняваше, че е нямала съответна реакция от управлението на пловдивската полиция и на тази в Стамболийски. Това вероятно  е бил следващият опит на Костадинов, с цел да  отклони вниманието от несъответстващата реакция на управлението на пловдивската полиция.

 Жалбоподателят - младши действен дежурен в ръководството в Стамболийски оспорва заповедта за дисциплинарното наказване,  като твърди, че то е неправилна и незаконосъобразна с искане за анулацията й.

Полицаят бил на работа на 23 юли 2023-а и му било ясно, че Малинов бил разгласен за локално търсене, само че e нямало резултат от дейностите, по тази причина били готови документите за оповестяването общодържавно търсене. След като бе открито тялото на Митко и посоченият за причинител избяга, последваха ред отстранени начланици- на полицията в Пловдив Васил Костадинов и Стамболийски  -Ангел Керпиев.

След инспекцията, от комисията излязла със мнение, че младшият действен дежурен не би трябвало да бъде наказван, само че все пак била издадена заповед за глобата " предизвестие ".

След оспорването му, той я оспорил и административните магистрати са я намерили за неоснователна.

" В заповедта не е направена параленост сред отговорности на служителя и дейности, които не са осъществени в цялост или съответни неосъществени отговорности. Не са индивидуализирани и твърдените непредприети неотложни издирвателни мероприятия ", е записано в претекстовете към решението. То е дефинитивно и не предстои на обжалване. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР