Пловдивския общински съвет разкри измама с благотворителна инициатива в помощ

...
Пловдивския общински съвет разкри измама с благотворителна инициатива в помощ
Коментари Харесай

Сдружение опита с измама да влезе в пловдивска зала


Пловдивския общински съвет разкри машинация с благотворителна самодейност в помощ на заболели деца, осведоми БНР.

Съветниците отхвърлиха да дават безплатно зала "Колодрума " за благотворителния концерт на 19 октомври, каквото искане е постъпило от Сдружение "Всички дружно за една идея ". Причината за отхвърли са засечени подправени данни в документите.

Съмнението било подбудено от документа на комисията, от чието име се представял като основен секретар Венцислав Манчовски, защото поставените печати били на студентска организация за учебен продан от Благоевград и на българо-виетнамска промишлена организация.

По думите на ръководителя на общинския съвет Савина Петкова, в направеното предложение се твърди, че благотворителната самодейност се реализира под патронажа на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева и с поддръжката на Националната комисия за ЮНЕСКО.

"Установихме, че националната комисия на ЮНЕСКО не знаят, че са патрон и не са взимали сходни решения ", съобщи Петкова.

Тя добави, че мандатът на досегашния основен секретар на ЮНЕСКО госпожа Андреева, е изминал и се чака различен основен секретар, само че не и въпросния господин Манчовски.

Представители на сдружението, които участвали на сесията в общинския съвет декларирали, че са били подведени.

Те признали, че досега са продали към 2 000 билета на цени от 10 и 20 лв., и уверили, че ще върнат парите на хората.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР