Пловдивските полицаи наложиха 92 глоби от 5000 лв и съставиха

...
Пловдивските полицаи наложиха 92 глоби от 5000 лв и съставиха
Коментари Харесай

Глобиха 92-ма плодивчани с по 5000 лв. за неспазване на мерките

Пловдивските служители на реда постановиха 92 санкции от 5000 лева и сформираха 65 протокола с предизвестия поради неспазване на ограниченията против епидемията от ковид. Това заяви кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с шефа на Окръжната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловидв ст. комисар Йордан Рогачев, съобщи БНР.

Санкциите са наложени по силата на Закона за изключителното състояние.

В екипите, които наблюдават за използването на противоепидемиологичните ограничения на територията на Пловдив, вземат участие локалната Общинска полиция, Оперативна програма " Общинска защита " и Пловдивския общински инспекторат.

Уточнява се, че най-вече сигнали за нарушавания има от кварталите с етническо население, само че и в останалите има доста глобени жители.

Според Закона за изключителното състояние, който наруши или не извърши въведени с акт на министъра на опазването на здравето или шеф на районна здравна ревизия противоепидемични ограничения, се санкционира с санкция в размер на 5000 лева

Когато нарушаването е осъществено от едноличен търговец или юридическо лице, се постанова имуществена глоба в размер на 15 000 лева

Санкции могат да се постановат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, избрани от шефа на РЗИ, длъжностни лица, избрани от шефовете на ОДМВР или длъжностни лица, избрани от кметовете на общини.

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР