Пловдивските първенци шумно рекламират вавилонската кула, върху която ще се

...
Пловдивските първенци шумно рекламират вавилонската кула, върху която ще се
Коментари Харесай

Вавилонската кула за Пловдив 2019 е злокобен символ

Пловдивските първенци шумно популяризират вавилонската кула, върху която ще се открие Европейската столица на културата 2019. Вероятно на мнозина им звучи като величествено и аристократично оборудване, само че в действителност надали би могло да се измисли по-несполучливо наименование за сцената.

Работата е там, че на Вавилон са отдадени едни от най-страшните проклятия в Библията. Древните акадци тръгнали да строят кула, висока до небето, с цел да се мерят с Бога. Озадачен от тяхната смелост, Господ размесил езиците им, та строителите към този момент не можели да се схващат между тях и небостъргачът се разтурил.

Построената в 24. век прочие Хр., Вавилонска кула е била зикурат с височина 90 метра. На върха поставили голям златен кумир на езическия господ Ваал Мардук. На старозаветните пророци тази вяра им е била изключително омразна по няколко аргументи. Първо, вавилонските жреци били спецове в магиите, най-много черните.

Второ, била публикувана свещената проституция - дами, само че също и мъже, преоблечени като дами, блудствали със инцидентните минувачи, с цел да припечелят дарения за храмовете. Освен това култът към Ваал Мардук бил прочут с най-отвратителни традиции - изгарянето на невръстни деца по време на церемониалните оргии. Затова и Библията преглежда вавилонската вяра като изискано дяволопоклонничество.

Неслучайно в Откровението на св. Йоан Богослов се загатва вавилонската развратница: „ и на челото пишеше име: Великият Вавилон, майка на блудници и низост земна “ (Откр. 17: 5). Достолепният Пловдив, в който светлината на вярата е донесъл още Христовият деятел Ерм през 37 година, не заслужава да бъде вкарван в сходни съмнителни сюжети.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР