Пловдивските огнеборци отдадоха заслужена почит към изпълнилите достойно професионалния си

...
Пловдивските огнеборци отдадоха заслужена почит към изпълнилите достойно професионалния си
Коментари Харесай

Почетоха паметта на загинали огнеборци

Пловдивските огнеборци отдадоха заслужена респект към изпълнилите почтено професионалния си дълг сътрудници, изгубили живота си в борбата с огъня.

Във връзка с отбелязването на професионалния празник на пожарникарите – Кръстовден, венци пред паметната плоча в двора на РДПБЗН Пловдив сервираха Областният шеф на област Пловдив Ангел Стоев, ст. комисар Димитър Балев – шеф ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, зам. кмета на община Пловдив – Йордан Ставрев, зам. ръководителят на Общински съвет Пловдив – Владимир Славеевски, Таня Георгиева- шеф на БЧК, както и шефовете на общинските предприятия „ Градини и паркове “ и „ Чистота “- Веселин Козарев и Димитър Георгиев.

На церемонията участваха и бригадните генерали на 61-ва Стрямска механизирана бригада пълководец Деян Дешков и бригаден военачалник Димитър Иванов – пълководец на 24-та Авиобаза Крумово.

Заупокойна молитва отслужи отец Виктор Христев от храм „ Св. Марина “.

Директорът на РДПБЗН Пловдив комисар Георги Мангараков връчи оценки за персонален и професионален принос при подпомагането на органите на ПБЗН за обезпечаване на пожарната сигурност и отбрана на популацията на четирима мъже с големи сърца, които с чест и дълг вървят по своя професионален път – бригадните генерали на 24-та Авиобаза Крумово и на 61-Стрямска механизирана бригада, както и шефовете на общинските предприятия Чистота и „ Градини и паркове “.

Помощта им беше скъпа при гасенето на пожара, обхванал Младежки рид, а работата на терен на военните и Военновъздушни сили по време на унищожителната водна буря, заляла обитаеми места в Карловско, сподели висока социална и личностно-човешка отговорност. Пожарникарите пазят домовете ни от огъня и избавят хора и имущество от него- нормално това е най-разпространеното разбиране на работата на екипите на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, само че в действителност те са на място и когато има наводняване, свлачище, земетресение и в редица други изключителни ситуации- най-често, когато хората са в неволя.
По случай професионалния празник, наградени с писмена хвалба от шефа на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са 19 служителя на Регионална дирекция Пловдив – огнеборци и спасители, от чиято експедитивност и професионализъм зависи спасяването на човешки живот.

Отличени за своята работа с „ Грамоти “ от Административния секретар са трима специалисти в бранш „ Административен на Регионалната дирекция “.

Със заповед на комисар Георги Мангараков с „ Писмена хвалба “ за безупречната си работа са наградени 43-ма чиновници на дирекцията, показали извънредно мъжество, воля и геройство при преодоляването на пожари и бедствия, реализирани високи резултати в служебната активност с необятен публичен отзив и съответен значителен принос при осъществяване на служебните им отговорности.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР